Nadkwasota żołądka

Medicine and all things relatedPrawie wszyscy to wiemy, że w przypadku wystąpienia objawów nadkwasoty zwykle pijemy rozpuszczoną w wodzie kuchenną sodę oczyszczoną lub bierzemy lekarstwa. Służy to obniżeniu poziomu soku żołądkowego (kwasu chlorowodorowego). Lecz jednak jest to tylko chwilowe usuwanie objawów.

Źródło tej przypadłości tkwi jednak w zbyt wysokiej kwasowości organizmu. W przypadku znacznego nagromadzenia kwasów w organizmie zwiększa się ich wydzielanie w żołądku, co prowadzi do uczucia zgagi (palenia w przełyku), powstania wrzodów w przełyku lub żołądku oraz do zaparć i do wzdęć. Najlepszym tutaj sposobem na obniżenie kwasowości organizmu jest dostarczenie mu substancji alkalicznych.

Należy spożywać żywność zasadową, dużo warzyw, sałatek, owoców, świeżego soku. W praktyce organizm równie skutecznie można alkalizować wodą zjonizowaną. Po wypiciu wody alkalicznej, w żołądku wytwarzane są, a później przekazywane do krwi – wodorowęglany czyli tzw bufory alkaliczne, szczególnie istotne w zachowaniu właściwego środowiska krwi oraz jej stabilnego pH.

ZRÓB SOBIE SAM TĘ WODĘ – ZOBACZ OFERTĘ JONIZATORÓW